سلام بچه ها، امیدوارم حال همگی خوب باشه. امروز راجع به مراحل یک مطالعه خوب و اساسی صحبت میکنیم. بیشتر وقت ها کلی سوال برای دانش اموزان پیش میاد که چجوری شروع کنم؟ چجوری بخونم؟ چرا مطالب و بعد از مدتی فراموش میکنم؟ و کلی سوال دیگه.
اول اینکه یک مطالعه موثر 7 مرحله داره و یک سری فاکتور دیگه هم وجود داره که روی کیفیت مطالعه تاثیرگذاره؛ امروز کلیات این موضوع و با هم بررسی میکنیم و یه مرور تمام مراحل و به detail براتون توضیح میدم. خب بریم ببینیم مراحل یک مطالعه موثر چیه؟
- پیش خوانی (این مرحله اصلا دست کم نگیرید، کافیه یک بار امتحان کنید تا خودتون تاثیرش ببینید).
- سوال کردن (؟؟؟؟؟؟)
- خواندن ( میدونم اکثرتون میاین از این مرحله کار شروع میکنید:)
- بازیابی ذهنی( خب این و زیاد سختش نکنیم، همون یک توضیح دوباره برای خودتون)
- خلاصه برداری ( خب معمولا حجم زیادی از اشتباهات دانش آموزان تو خلاصه برداری وجود داره!!!!)
- مرور
- آزمون و امتحان
معمولا فقط خوندن و جدی میگیریم و به بقیه مراحل زیاد توجه نمیکنیم، و با این اوصاف بازم میپرسن چرا نتیجه نمیگیریم؟))): حالا فرض میکنیم دانش آموزی میاد همه این مراحل و اجرا میکنه ولی باز نتیجه دلخواه و نمیگیره، این جا اون فاکتور های دیگه اهمیت پیدا میکنن، که اتفاقا کم هم نیستن:
تایم و کیفیت خوابت مطلوب؟ از نظر روحی تو شرایط خوبی هستی؟ یا چیزی داره تمرکزت و بهم میریزه؟از مواد مغذی برای تغذیه استفاده میکنی؟ یا صرفا خوراکی های پر کالری میخوری که مغزت و درگیر یک گوارش سنگین میکنه؟ کند خوانی؟ همه ی مراحل و داری انجام میدی، اما ایا روشت درست؟؟؟؟؟ و....
مائده صالحی از گروه اموزشی راد