سلام دوستان.
ایام عید یکی از دورههای بسیار مهم در طول سال تحصیلی کنکور میباشد. تعطیلات تابستان و ایام امتحانات دی ماه از دورههای مهمی بودند که پشت سر گذاشتیم. تفاوت این دورهها با سایر روزها در این است که دانشآموزان در این ایام به مدرسه نمیروند ،یعنی مطالب جدیدی آموزش داده نمیشود. از طرفی، آزمونهایی هم که در این دورههای خاص گرفته میشود، بیشتر جنبهی مرور و دورهی آزمونهای برگزار شدهی قبلی را دارند که همین نکته، مهمترین وجه مشترک دانشآموزان و فارغ التحصیلان است. لازم است که چند نکته را جهت استفادهی بهینه از ایام نوروز متذکر شویم.
شاید اولین سؤالی که به ذهن میرسد، تعداد روزهایی است که میتوان به دید و بازدید و مسافرت در ایام عید پرداخت. توصیه میشود تا حد امکان بیش از 2 الی 3 روز را به این امر اختصاص ندهید تا فرصت کافی برای مرور تمامی مباحث مورد نظر داشته باشید. این امر موجب میشود تا هم در آزمون پیشرو در فروردین ماه موفقتر عمل کنید و هم زمان مناسبی است تا به اشکالات علمی خود پی برده و آنها را در فرصت باقی مانده بر طرف کنید.
نگرانی اکثر دانشآموزان در ایام عید، سایر مباحث باقی ماندهای است که فرصتکافی برای مطالعهی آنها در این ایام وجود ندارد. ابتدا لازم است بدانید حتی رتبههای سه رقمی کنکور هم، ممکن است نتوانند تمامی مباحث درسی خود را تا آخر اردیبهشت به اتمام برسانند. از طرفی فرصت اردیبهشت ماه برای مباحث باقی ماندهی شما کم نبوده و در این ماه میتوانید با خیال راحت به مطالعهی آن مباحث بپردازید.
قبل از اینکه شروع به برنامهریزی و پخش مباحث درسی در طول روزهای برنامهی درسی خود کنید، ابتدا باید یک تحلیل و ارزیابی سریع از روند آزمونهای گذشتهی خود داشته باشید و مباحث را با توجه به میزان تسلط خود به سطوح ضعیف، متوسط و قوی تقسیمبندی کنید و با توجه به سطح هر مبحث، استراتژی مطالعاتی مختص آن را پیاده کنید.
برای مباحث ضعیفتر، بهتر است که دوباره جزوه و کتاب درسی را به دقت مطالعه کرده و سپس تستزنی آن را انجام دهید. در مباحث متوسط، مرور سریعتر جزوهی درسی و سپس پرداختن به تستهای مرتبط توصیه میشود. مرور خلاصهها و پرداختن به تستهای غلط، نزده و مهمِ علامت زده شده در دفترچهی آزمونها و کتابهای تستی در رابطه با مباحث قوی، میتواند مفیدتر باشد.
تکمیل خلاصههای درسی در این ایام، بعدها کمک بزرگی به شما در یک هفتهی باقی مانده تا کنکور خواهد کرد. دقت کنید که خلاصهها با توجه به ماهیت هر درس و مبحثی، میتواند ساختار متفاوتی داشته باشد. به طور مثال میتوان در دروس یا مباحثی که بیشتر مشکل دارید یا خیلی زود آنها را فراموش میکنید اقدام به این کار کنید. به هر حال نوشتن تمامی فرمولهای اصلی و فرعی یک مبحث در یک صفحه بهتر از نداشتن هیچ گونه خلاصهای از آن است.
منبع: کانون فرهنگی آموزش قلمچی
لینک: https://www.kanoon.ir/Article/227360
سارا قلندری دانشجوی رشته پزشکی مشاور گروه آموزشی راد